Těstoviny carbonara s parmezánem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení těstovin např špagety linguine (500 g)
- 150-200 g anglické slaniny
- 1/2 celé střední cibule nakrájené na malé kostičky
- 2 stroužky česneku
- 3 celá vejce
- 3/4 hrnku jemně nastrouhaného parmezánu (75 g)
- 3/4 hrnku smetany (180 ml)
- sůl
- černý pepř podle chuti
Postup Těstoviny carbonara s parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle instrukcí na obalu.
Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.
Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např. na papírovém ubrousku.
V pánvi necháme trochu vysmaženého tuku a přidáme cibuli a česnek, orestujeme dozlatova.
V míse rozšleháme vejce, parmezán, smetanu a sůl s pepřem.
Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, ale udržujeme je stále horké.
Rychle do nich vmícháme vaječnou směs a řádně mícháme. Těstoviny musí být skutečně horké, protože se v nich vejce uvaří. Omáčka bude houstnout a pokryje těstoviny. Pokud by byla moc hustá, můžeme ji rozředit vodou, ve které se vařily těstoviny.
Přidáme slaninu a cibuli s česnekem.
Řádně promícháme.
Podle chuti podáváme posypané parmezánem.