Těstoviny carbonara s parmezánem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení těstovin např špagety linguine (500 g)
150-200 g anglické slaniny
1/2 celé střední cibule nakrájené na malé kostičky
2 stroužky česneku
3 celá vejce
3/4 hrnku jemně nastrouhaného parmezánu (75 g)
3/4 hrnku smetany (180 ml)
sůl
černý pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle instrukcí na obalu.

  2. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.

  3. Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např. na papírovém ubrousku.

  4. V pánvi necháme trochu vysmaženého tuku a přidáme cibuli a česnek, orestujeme dozlatova.

  5. V míse rozšleháme vejce, parmezán, smetanu a sůl s pepřem.

  6. Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, ale udržujeme je stále horké.

  7. Rychle do nich vmícháme vaječnou směs a řádně mícháme. Těstoviny musí být skutečně horké, protože se v nich vejce uvaří. Omáčka bude houstnout a pokryje těstoviny. Pokud by byla moc hustá, můžeme ji rozředit vodou, ve které se vařily těstoviny.

  8. Přidáme slaninu a cibuli s česnekem.

  9. Řádně promícháme.

  10. Podle chuti podáváme posypané parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!