Perník Margot

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do perníku
1 smetana ke šlehání
1 hrnek mléka
2 vejce
1 čokoláda Margot
pikantní zavařenina (rybízová nejlépe)
čokoládová poleva
čokoládové zdobení
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a prášek smícháme, přidáme hrubě nastrouhanou Margotku, promícháme a přidáme smetanu, mléko, vejce a pořádně vymícháme.

  2. Těsto nalijeme do pekáčku nebo libovolné formy (vymazané a vysypané)a při 175°C upečeme.

  3. Poté perník potřeme pikantní zavařeninou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme zdobením nebo ořechy, mandlemi... dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!