Perník Margot
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 prášek do perníku
- 1 smetana ke šlehání
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 čokoláda Margot
- pikantní zavařenina (rybízová nejlépe)
- čokoládová poleva
- čokoládové zdobení
- mandlové lupínky
Postup Perník Margot
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr a prášek smícháme, přidáme hrubě nastrouhanou Margotku, promícháme a přidáme smetanu, mléko, vejce a pořádně vymícháme.
Těsto nalijeme do pekáčku nebo libovolné formy (vymazané a vysypané)a při 175°C upečeme.
Poté perník potřeme pikantní zavařeninou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme zdobením nebo ořechy, mandlemi... dle fantazie.