Trhací buchta se skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na kynuté těsto:
- 300 g hladké mouky
- 5 g sušeného droždí
- 2 vejce
- 80 ml mléka
- 40 g moučkového cukru
- 60 g másla (rozpuštěného zchladlého)
- 40 ml vody (v původním receptu bylo 60 ml, přilévat raději opatrně, aby těsto nebylo moc řídké)
- špetka soli
- Na pomazání:
- máslo (rozpuštěné)
- cukr krupice (nebo třtinový)
- skořice
- (mohou se použít i ořechy, mák...)
Postup Trhací buchta se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké.
Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50 x 30 cm. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí a nařežeme po délce na 6 stejně širokých pruhů. Ty na sebe naskládáme a rozdělíme opět na 6 stejných dílů. Ty naskládáme za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem.
Necháme opět cca 30 - 40 minut vykynout. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme zhruba 35 - 40 minut. Zkusíme špejlí.