Trhací buchta se skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na kynuté těsto:
300 g hladké mouky
5 g sušeného droždí
2 vejce
80 ml mléka
40 g moučkového cukru
60 g másla (rozpuštěného zchladlého)
40 ml vody (v původním receptu bylo 60 ml, přilévat raději opatrně, aby těsto nebylo moc řídké)
špetka soli
Na pomazání:
máslo (rozpuštěné)
cukr krupice (nebo třtinový)
skořice
(mohou se použít i ořechy, mák...)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké.

  2. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50 x 30 cm. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí a nařežeme po délce na 6 stejně širokých pruhů. Ty na sebe naskládáme a rozdělíme opět na 6 stejných dílů. Ty naskládáme za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem.

  3. Necháme opět cca 30 - 40 minut vykynout. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme zhruba 35 - 40 minut. Zkusíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!