Čína s rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou
900 g čínské zeleninové směsi
škrob
sojová omáčka
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na čtverečky, do nakrájeného masa přidáme 3 lžíce oleje a škrob (maso by se mělo obalit) a zamícháme. Na pánev či do hrnce nalijeme na dno olej.

  2. Olej rozpálíme a nasypeme maso.

  3. Maso restujeme do měkka (NESOLÍME!).

  4. Poté přidáme čínskou směs, promícháme a 5-8 minut necháme pod zavřenou pokličkou.

  5. Po 5-8 minutách nalijeme sojovou omáčku a vodu.

  6. Poté přidáme lžičku škrobu a za stáleho míchání necháme projít varem. Podle chuti dosolíme či přidáme sojovou omáčku. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!