Tvarohový koláč se sněhovou čepicí (pro zaryté dietářky)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 kelímky (150 g) bílého jogurtu
3 kelímky polohrubé mouky
3 žloutky
1 ks prášek do pečiva
4 lžíce rumu
4 lžíce mléka
1 kelímek krupicového cukru
Tvarohový krém:
250 g měkkého tvarohu
1 ks vanilkový pudingový prášek
1 vejce
2 lžíce rumu
5 lžic mléka
1 vanilkový cukr
Sněhová čepice:
3 bílky
2 lžíce krupicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme jogurt s polohrubou moukou, cukrem, rumem, mlékem, práškem do pečiva a žloutky.

  2. Vymícháme polotuhé těsto, které nalejeme do vymazané dortové formy.

  3. Z tvarohu, mléka, rumu, pudinkového prášku, vajíčka a vanilkového cukru vyšleháme krém, který natřeme na těsto.

  4. Takto připravený základ dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 35 minut.

  5. Mezitím si vyšleháme bílky s cukrem. Sníh natřeme na zapečený základ a dáme do trouby na dalších 5-10 minut při 150°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!