Tvarohový koláč se sněhovou čepicí (pro zaryté dietářky)
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 kelímky (150 g) bílého jogurtu
- 3 kelímky polohrubé mouky
- 3 žloutky
- 1 ks prášek do pečiva
- 4 lžíce rumu
- 4 lžíce mléka
- 1 kelímek krupicového cukru
- Tvarohový krém:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 ks vanilkový pudingový prášek
- 1 vejce
- 2 lžíce rumu
- 5 lžic mléka
- 1 vanilkový cukr
- Sněhová čepice:
- 3 bílky
- 2 lžíce krupicového cukru
Postup Tvarohový koláč se sněhovou čepicí (pro zaryté dietářky)
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme jogurt s polohrubou moukou, cukrem, rumem, mlékem, práškem do pečiva a žloutky.
Vymícháme polotuhé těsto, které nalejeme do vymazané dortové formy.
Z tvarohu, mléka, rumu, pudinkového prášku, vajíčka a vanilkového cukru vyšleháme krém, který natřeme na těsto.
Takto připravený základ dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 35 minut.
Mezitím si vyšleháme bílky s cukrem. Sníh natřeme na zapečený základ a dáme do trouby na dalších 5-10 minut při 150°C.