Bezlepkový hovězí guláš

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

40 dkg hovězího masa (užila jsem hovězí ořez)
5 větších cibulí
2 čerstvé papriky nejlépe špičaté
pár cherry rajčátek
5 stroužků česneku
2 polévkové lžíce kečupu bez lepku(pro sladkost)
hrst majoránky
1 kávová lžička drceného kmínu
2 čajová lžička sladké papriky
1/2 kávové lžičky drceného pepře
1 kostička hovězího bujonu bez konzervantů a lepku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na kostky a po částech na troše oleje na pánvi osmahnout. Když se to dělá najednou, maso pustí šťávu a místo snažení se na půl spíš vaří.

  2. Osmahlé maso dáme bokem, do zbylého výpeku nalijeme hrnek vřelé vody, rozdrobíme bujon a výpek odvaříme.

  3. V kastrolu, nebo tlakáči na oleji osmažíme posolenou cibuli do lehce zlatova. Pak přihodíme maso, promícháme, okořeníme, přihodíme usekaný česnek, celá rajčátka a pruhy paprik.

  4. Přidáme kečup a zalijeme odvarem z výpeku z pánve. Dolijeme vodou, aby maso lehce vykukovalo a vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vyndáme vyvařená rajčátka a papriky.

  5. Šťávu s cibulí rozmixujeme dohladka. Přisolíme, případně ještě můžeme ochutit trochou sušeného česneku. Cibule sama omáčku zahustí. Vrátíme zpět maso, prohřejeme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!