Bezlepkový hovězí guláš
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 40 dkg hovězího masa (užila jsem hovězí ořez)
- 5 větších cibulí
- 2 čerstvé papriky nejlépe špičaté
- pár cherry rajčátek
- 5 stroužků česneku
- 2 polévkové lžíce kečupu bez lepku(pro sladkost)
- hrst majoránky
- 1 kávová lžička drceného kmínu
- 2 čajová lžička sladké papriky
- 1/2 kávové lžičky drceného pepře
- 1 kostička hovězího bujonu bez konzervantů a lepku
Postup Bezlepkový hovězí guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájet na kostky a po částech na troše oleje na pánvi osmahnout. Když se to dělá najednou, maso pustí šťávu a místo snažení se na půl spíš vaří.
Osmahlé maso dáme bokem, do zbylého výpeku nalijeme hrnek vřelé vody, rozdrobíme bujon a výpek odvaříme.
V kastrolu, nebo tlakáči na oleji osmažíme posolenou cibuli do lehce zlatova. Pak přihodíme maso, promícháme, okořeníme, přihodíme usekaný česnek, celá rajčátka a pruhy paprik.
Přidáme kečup a zalijeme odvarem z výpeku z pánve. Dolijeme vodou, aby maso lehce vykukovalo a vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vyndáme vyvařená rajčátka a papriky.
Šťávu s cibulí rozmixujeme dohladka. Přisolíme, případně ještě můžeme ochutit trochou sušeného česneku. Cibule sama omáčku zahustí. Vrátíme zpět maso, prohřejeme a můžeme servírovat.