Bábovka s kousky jablek

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 jablka
4 vejce
200 g pomazánkového másla
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kousky.

  2. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Do mísy na šlehání nasypeme cukr, přidáme vejce a šleháme asi 2 minuty.

  4. Poté důkladně zašleháme pomazánkové máslo.

  5. Kypřící prášek prosejeme a smícháme s trochou odebrané mouky.

  6. Do těsta přidáme mouku a po našlehání vmícháme kypřící prášek. Vařečkou zapracujeme drobné nakrájené kousky jablek.

  7. Hustší těsto přendáme do připravené bábovkové formy a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 45-50 minut.

  8. Bábovku po upečení necháme ve formě chvíli vychladnout a poté vyklopíme.

  9. Studenou bábovku pocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!