Polévka z hlávkového zelí a fazolí - hustá

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 hlávkového zelí
3 hrsti menších bílých fazolí
50 g uzené slaniny
1 velká brambora
2 menší mrkve
1 cibule
kousek pórku
3 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si nakrájíme na proužky, mrkve na kolečka, slaninu na malé kostičky a bramboru nastrouháme, cibuli nadrobno a česnek s pórkem na plátky.

  2. Na rozškvařené slanině uděláme jíšku z hladké mouky, zalijeme vodou, rozmícháme do hladka, přidáme fazole, osolíme a vaříme.

  3. Když začnou fazole měknout, přidáme zelí, mrkev, kmín, pepř, cibuli, česnek, pórek, nastrouhanou bramboru a zalijeme zeleninovým vývarem, dochutíme, necháme ještě mírně vařit a do vypnuté polévky dáme nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!