Rýžový nákyp s banány a broskvemi
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 0,5 litru mléka
- 2 sáčky rýže
- 2 vejce
- sůl
- cukr krystal
- cukr moučka
- banány 2 velké
- broskvový kompot
- vanilkový cukr
- máslo
- skořice nemusí být
Postup Rýžový nákyp s banány a broskvemi
Postup přípravy receptu
-
V konvici jsem si převařila vodu a zalila rýži, kterou jsem ze sáčku dala do kastrůlku asi na 5 minut spařit, propláchla pod studenou vodou a dala vařit ve vodě do poloměka.
K poloměkké rýži přidáme osolené mléko a necháme dovařit.
Přidáme máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr a zamícháme do trochu vychladlé rýže.
Z bílků uděláme tuhý sníh.
Vymažeme a vysypeme formu strouhankou. Na spodek misky dáme hotovou rýži, na ni poklademe ovoce, já dala banány a broskve, nahoru dala zase rýži a dala do trouby na chvilku zapéct asi na 10 minut.
Potom vyndám a dám sníh z bílků a dáme dopéct.