Rýžový nákyp s banány a broskvemi

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

0,5 litru mléka
2 sáčky rýže
2 vejce
sůl
cukr krystal
cukr moučka
banány 2 velké
broskvový kompot
vanilkový cukr
máslo
skořice nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. V konvici jsem si převařila vodu a zalila rýži, kterou jsem ze sáčku dala do kastrůlku asi na 5 minut spařit, propláchla pod studenou vodou a dala vařit ve vodě do poloměka.

  2. K poloměkké rýži přidáme osolené mléko a necháme dovařit.

  3. Přidáme máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr a zamícháme do trochu vychladlé rýže.

  4. Z bílků uděláme tuhý sníh.

  5. Vymažeme a vysypeme formu strouhankou. Na spodek misky dáme hotovou rýži, na ni poklademe ovoce, já dala banány a broskve, nahoru dala zase rýži a dala do trouby na chvilku zapéct asi na 10 minut.

  6. Potom vyndám a dám sníh z bílků a dáme dopéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!