Hovězí po myslivecku v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 750 g hovězího masa (měla jsem krk)
- 100 g slaniny
- 3 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 300 ml červeného vína
- 1-2 lžíce brusinek
- citronová šťáva
- cukr
- 2 lžíce mouky
- bobkový list
- celý pepř
- nové koření
- jalovec
- vývar
- máslo
- olej
- sůl
Postup Hovězí po myslivecku v PH
Postup přípravy receptu
-
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme.
Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH zapneme na HIGH - cca 4 hodiny. Hodinu před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbývající víno, je-li třeba i vývar a dovaříme doměkka.
Do omáčky přidáme brusinky a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Odstraníme koření a propasírujeme nebo rozmixujeme.