Hovězí po myslivecku v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

750 g hovězího masa (měla jsem krk)
100 g slaniny
3 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
300 ml červeného vína
1-2 lžíce brusinek
citronová šťáva
cukr
2 lžíce mouky
bobkový list
celý pepř
nové koření
jalovec
vývar
máslo
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme.

  2. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH zapneme na HIGH - cca 4 hodiny. Hodinu před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbývající víno, je-li třeba i vývar a dovaříme doměkka.

  3. Do omáčky přidáme brusinky a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Odstraníme koření a propasírujeme nebo rozmixujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!