Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa (rozkrojená na 1/2)
koření grilovací (záleží na vaší chuti)
sůl
pepř
1 cibule
2-3 stroužky česneku
150 g Eidamu
1 zakysaná smetana
sůl
pepř
provensálské koření (nebo trošku petrželky)
1 vejce
olej
1 kostka drůbežího bujonu

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nezkroutilo. Z obou stran posypeme kořením.

  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme pár půlkoleček cibule a pár plátků česneku, necháme lehce zesklovatět.

  4. Pak zprudka opečeme maso z obou stran, vyjmeme a dáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat.

  5. Ve výpěku orestujeme i zbylou cibuli a česnek. Poklademe na plátky masa - přilijeme, pokud nemáme moc, i výpek.

  6. V hrníčku rozpustíme kostku bujonu (zalijeme vroucí vodou, zamícháme).

  7. Maso podlijeme připraveným vývarem. Přikryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C cca 15 minut.

  8. Mezitím si nastrouháme sýr najemno. V mističce rozmícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným sýrem, lehce osolíme, opepříme a přidáme dle chuti bylinku a/nebo petřželku.

  9. Maso vyndáme, pokud je již hotové, naneseme na něj připravenou sýrovou směs a dáme zpět do trouby zapéct dozlatova - pokud máme, použijeme horký vzduch. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou(chřestem) a/nebo tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!