Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa (rozkrojená na 1/2)
- koření grilovací (záleží na vaší chuti)
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 150 g Eidamu
- 1 zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- provensálské koření (nebo trošku petrželky)
- 1 vejce
- olej
- 1 kostka drůbežího bujonu
Postup Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nezkroutilo. Z obou stran posypeme kořením.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme pár půlkoleček cibule a pár plátků česneku, necháme lehce zesklovatět.
Pak zprudka opečeme maso z obou stran, vyjmeme a dáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat.
Ve výpěku orestujeme i zbylou cibuli a česnek. Poklademe na plátky masa - přilijeme, pokud nemáme moc, i výpek.
V hrníčku rozpustíme kostku bujonu (zalijeme vroucí vodou, zamícháme).
Maso podlijeme připraveným vývarem. Přikryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C cca 15 minut.
Mezitím si nastrouháme sýr najemno. V mističce rozmícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným sýrem, lehce osolíme, opepříme a přidáme dle chuti bylinku a/nebo petřželku.
Maso vyndáme, pokud je již hotové, naneseme na něj připravenou sýrovou směs a dáme zpět do trouby zapéct dozlatova - pokud máme, použijeme horký vzduch. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou(chřestem) a/nebo tatarkou.