Kuřecí se žampionovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kousky horních kuřecích stehen
koření Kuře 7 bylin od Vitany
sůl
pepř
olej
1 větší cibule
1 kostka drůbežího bujonu (rozpustit v hrnečku s horkou vodou)
kmín
trochu másla
voda
solamyl
1/2 plechovky sterilovaných žampionů

Postup přípravy receptu

  1. Stehna zbavíme kůže, posypeme kořením a trošku dosolíme. Zakápneme olejem a dáme alespoň na 2 h uležet do lednice.

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na oleji orestujeme pár půlkoleček cibule a zprudka opečeme maso z obou stran.

  3. Vyjmeme a ve výpeku lehce orestujeme 3/4 zbylé cibule. Přidáme na maso, zalijeme připraveným vývarem(pár lžic ponecháme stranou) a přiklopíme alobalem/poklopem a dáme do vyhřáté trouby péct - cca 200° 15-20 min.

  4. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme zbylou cibuli. Přidáme žampiony, lehce orestujeme a zalijeme vodou a pár lžícemi vývaru. Ochutíme kořením - kmín, sůl, pepř (houbové, pokud máme) a dusíme asi 10 min.

  5. K hotovému masu přidáme žampiony. Na každý kousek masa položíme slabý plátek másla a dáme opět do trouby na chviličku, aby se spojily chutě.

  6. Po chvíli vyndáme, pokud je omáčka příliš tekutá, maso vyjmeme(uchováváme v teple), a omáčku lehce zahustíme solamylem a necháme chvilinku prohřát. Podáváme s různě upravenými bramobrami, rýží, těstovinami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!