Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce mouky
2 lžíce másla
2-3 lžičky lžičky drceného kmínu
2 brambory
150 g růžičkové kapusty
1,5 l vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Z kapustiček odstraníme košťály a důkladně je omyjeme. Do vařícího základu přidáme připravenou zeleninu, kmín, je-li třeba přisolíme a vaříme doměkka, cca 15-20 minut.

  3. Hotovou polévku dochutíme pepřem a doplníme jemně nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!