Pečená kmínová krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g krkovice
- 1 lžička drcené mořské soli
- 2 lžičky celého kmínu
- 1 lžička drceného kmínu
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 250 ml zeleninového vývaru
- Na salát:
- pár listů - Mix Italian Salad
- pár listů - Mix salátových listů Allegra
- 3 ředkvičky
- 2 jarní cibulky
- balzamikový ocet
- citronová šťáva
- balzamikový olej
- barevný drcený pepř
Postup Pečená kmínová krkovička
Postup přípravy receptu
-
Omytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku přihodíme nové koření a vše podlijeme vývarem. Přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě asi hodinu a půl.
Během pečení maso občas podléváme výpekem, případně přidáme trochu vývaru (či vody), je-li nutno. Pokud není maso při kontrole ještě měkké, pokračujeme v pečení.
Podávala jsem teplé, nakrájené na plátky, s jednoduchým zeleninovým salátem.
Salátové listy smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou a na půlměsíčky (či jinak) nakrájenými ředkvičkami. Jako zálivku smícháme ostatní suroviny a přelijeme jí směs zeleninových listů, promícháme a podáváme.