Pečená kmínová krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g krkovice
1 lžička drcené mořské soli
2 lžičky celého kmínu
1 lžička drceného kmínu
6 kuliček nového koření
1 lžička sušeného tymiánu
250 ml zeleninového vývaru
Na salát:
pár listů - Mix Italian Salad
pár listů - Mix salátových listů Allegra
3 ředkvičky
2 jarní cibulky
balzamikový ocet
citronová šťáva
balzamikový olej
barevný drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku přihodíme nové koření a vše podlijeme vývarem. Přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě asi hodinu a půl.

  2. Během pečení maso občas podléváme výpekem, případně přidáme trochu vývaru (či vody), je-li nutno. Pokud není maso při kontrole ještě měkké, pokračujeme v pečení.

  3. Podávala jsem teplé, nakrájené na plátky, s jednoduchým zeleninovým salátem.

  4. Salátové listy smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou a na půlměsíčky (či jinak) nakrájenými ředkvičkami. Jako zálivku smícháme ostatní suroviny a přelijeme jí směs zeleninových listů, promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!