Dýňovo-zeleninový mozeček
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 velká nadrobno nakrájená cibule
- 2 lžíce oleje
- 150 g nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido (cca 1/4 z 1/4 malé dýně)
- 350 g nahrubo nakrájených růžiček květáku (cca 1/2 z 1 malého květáku)
- 40 g na tenká kolečka nakrájeného pórku (cca 1 velká hrst)
- 40 ml vývaru nebo vody
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- 2 lžíce nasekaných bylinek (použila jsem směs libečku a petržele)
- sůl
- mletý pepř
- na osobu 1-2 vejce
Postup Dýňovo-zeleninový mozeček
Postup přípravy receptu
-
Růžičky květáku vložíme do vroucí osolené vody, 5minut povaříme, dáme do cedníku okapat a poté na prkýnku nožem nasekáme.
Do hlubšího kastrolu, nebo větší pánve dáme na rozehřátý olej orestovat cibuli. Přidáme dýni, pórek a podlijeme vývarem, nebo vodou. Přiklopíme poklicí a 5minut dusíme.
Do podušené směsi přidáme nakrájený květák, zelené bylinky, sůl, kmín a špetku pepře.
Promícháme a již bez pokličky necháme 5minut osmahnou.
Přidáme vejce, která necháme srazit, podle potřeby dochutíme a podáváme s pečivem, nebo bramborem.