Hrachovka s párkem a hráškem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/4 kg hrachu
1/4 celeru
1 mrkev
1 petržel
2 párky
1,5 l vody
silný vývar z uzeného (používám vlastní mražený)
zelený hrášek čerstvý nebo mražený
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce olivového oleje (extra pannenský)

Postup přípravy receptu

  1. Namočený hrách slijeme a vaříme v čerstvé vodě. Přidáme vývar a zeleninu. Po změknutí hrachu zeleninu vyjmeme a hrách rozmixujeme dohladka.

  2. Do takto vzniklé řídké kaše přidáme na kostičky krájenou zeleninu, zelený hrášek, utřený česnek, párky na kolečka, olej, koření, podle chuti osolíme a necháme krátce povařit. Kdo chce může si do polévky přidat opečené krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!