Hrachovka s párkem a hráškem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/4 kg hrachu
- 1/4 celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 párky
- 1,5 l vody
- silný vývar z uzeného (používám vlastní mražený)
- zelený hrášek čerstvý nebo mražený
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 lžíce olivového oleje (extra pannenský)
Postup Hrachovka s párkem a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Namočený hrách slijeme a vaříme v čerstvé vodě. Přidáme vývar a zeleninu. Po změknutí hrachu zeleninu vyjmeme a hrách rozmixujeme dohladka.
Do takto vzniklé řídké kaše přidáme na kostičky krájenou zeleninu, zelený hrášek, utřený česnek, párky na kolečka, olej, koření, podle chuti osolíme a necháme krátce povařit. Kdo chce může si do polévky přidat opečené krutony.