Zapečené těstoviny se sojovou smetanou - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balíček bezvaječných těstovin (celozrnné, cizrnové, rýžové nebo kukuřičné)
1 menší červená cibule
1 střední paprika (červená/žlutá)
1-2 ks rajčat
1 malá plechovka kukuřice
1 malé balení černých oliv (nemusí být)
5 ks žampionů (pokud máte menší, je potřeba cca 10ks)
2 rostlinná smetana (značka Alpro, Provamel nebo Oatly)
koření adžika nebo grilovací (cca 1 kávová lžička)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme.

  2. Rajčata, papriku a žampiony si nakrájíme na menší kousky, cibulku nadrobno, a pokud dáváte olivy, je lepší je nakrájet na kolečka, ale mohou klidně být i v celku.

  3. Do pekáče dáme těstoviny s pokrájenou zeleninou a kukuřicí, ze které jsme vylili nálev a zamícháme. Posypeme kořením, osolíme a zalijeme smetanou.

  4. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170-180°C cca 30 minut. Já těstoviny v průběhu 1x-2x promíchám, aby se mi z vrchu nepřipalovaly (nemáme horkovzdušnou troubu).

  5. Rostlinná smetana je k nerozeznání od té klasické ke šlehání 30%, sama jsem tomu nechtěla věřit!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!