Zapečené těstoviny se sojovou smetanou - vegan
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 balíček bezvaječných těstovin (celozrnné, cizrnové, rýžové nebo kukuřičné)
- 1 menší červená cibule
- 1 střední paprika (červená/žlutá)
- 1-2 ks rajčat
- 1 malá plechovka kukuřice
- 1 malé balení černých oliv (nemusí být)
- 5 ks žampionů (pokud máte menší, je potřeba cca 10ks)
- 2 rostlinná smetana (značka Alpro, Provamel nebo Oatly)
- koření adžika nebo grilovací (cca 1 kávová lžička)
- sůl
Postup Zapečené těstoviny se sojovou smetanou - vegan
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme.
Rajčata, papriku a žampiony si nakrájíme na menší kousky, cibulku nadrobno, a pokud dáváte olivy, je lepší je nakrájet na kolečka, ale mohou klidně být i v celku.
Do pekáče dáme těstoviny s pokrájenou zeleninou a kukuřicí, ze které jsme vylili nálev a zamícháme. Posypeme kořením, osolíme a zalijeme smetanou.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170-180°C cca 30 minut. Já těstoviny v průběhu 1x-2x promíchám, aby se mi z vrchu nepřipalovaly (nemáme horkovzdušnou troubu).
Rostlinná smetana je k nerozeznání od té klasické ke šlehání 30%, sama jsem tomu nechtěla věřit!!!