Grilované koleno pomocí sous vide

Recepty, Grilování

Suroviny

2 zadní kolena
na nálev 8 dkg soli na 1 l vody
lžička moučkového cukru
kousek celeru
1 mrkev
2 cibule
4 stroužky česneku
máslo
Marináda:
lžička sladké papriky
lžička pálivé papriky
lžička zauzené papriky
lžička jalovce
lžička kmínu
2 lžičky celého pepře
2 lžíce oleje
6 ks nového koření
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Kolena omyjeme, osušíme a dáme na alespoň 24 hod. do nálevu, vytvořeného z převařené vychladlé vody, soli a lžičky moučkového cukr. Dáme do lednice.

  2. Druhý den na másle orestujeme mrkev, cibuli a česnek. Jalovec, kmín, pepř rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s paprikami. Přilijeme trochu oleje a vytvoříme marinádu, kterou potřeme kolena ze všech stran.

  3. Osmaženou zeleninu rozdělíme do 2 sáčků, vhodných pro vakuování. Přidáme bobkové listy a po 3 ks nového koření.

  4. Kolena vložíme do sáčků a zavakuujeme.

  5. Dáme do sousvide hrnce na 75°C na 16 hodin.

  6. Po patnácti a půl hodinách roztopíme gril, přidáme kousek voňavého dřeva na zauzení.

  7. Po 16-ti hod. vyndáme kolena a dáme grilovat na 30 min., nepřímo při 200°C,

  8. Co zbylo v pytlících po vaření, přelijeme do pánve, zredukujeme a poté scedíme.

  9. V grilu zvýšíme teplotu na 230-250°C a grilujeme nepřímo, cca 30 min., aby se udělala pěkná kůrčička.

  10. Podáváme s redukovanou šťávou, hořčicí, křenem, okurkou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!