Šlehačkové nadýchané řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g moučkového cukru
65 g kakaa
6 vajec
Náplň:
4 smetany na šlehání 33 %
1 lžíce moučkového cukru
4 ztužovače do šlehačky
1 balení oplatkových trubiček dr. Gerard Rolls Rolls
1 bílá čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve ustřihneme 4 kusy pečícího papíru o délce 32 cm, šířky 27 cm. Vezmeme 2 formy o délce 25 cm, šířce 21 cm, po bocích vytřeme tukem a přilepíme do nich pečící papír (můžeme použít jednu formu dvakrát, nemáme-li dvě) a vymažeme olejem. Troubu zapneme na 180°C, aby se vyhřála. Do misky nalijeme šlehačky a přes síto přidáme do nich 1 lžíci moučkového cukru.

  2. Do jedné mísy dáme bílky a do druhé žloutky. Nejprve vyšleháme z bílků tuhý sníh a pak v druhé míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny a přidáme 1/4 sněhu, kakao a vyšleháme. Lehkým převalováním stěrkou vmícháme zbylý sníh. Rozdělíme do forem a každou dáme péct do trouby na druhou drážku na 12 minut. Dáme vychladnout.

  3. Než vychladnou upečené pláty, přidáme do šlehačky ztužovače a pomalu šleháme, aby se krásně šlehačka vyšlehala a byla nadýchaná. První plát převrátíme na pečící papír, uvolníme okraje a papír sloupneme. Do umyté formy dáme pečící papír vrátíme plát, potřeme 1/2 šlehačky a po délce poklade trubičky. 1 trubičku vždy v půlce opatrně překrojíme a nastavíme do délky. Dáme druhou půlku šlehačky, na ní přitiskneme druhý plát a stiskneme pevně k sobě. Dáme do lednice a druhý den na to položíme pečící papír, na něj tác a obrátíme. Opatrně uvolníme okraje a papír stáhneme. Uhladíme boky a lžičkou pocákáme bílou čokoládou, kterou jsme rozlámali na kostičky a pomalu rozehřáli v mikrovlné troubě. Necháme ztuhnout čokoládu a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!