Jahodový chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jahod - 250 g rozmačkaných zralých jahod a 250 g celých menších (drobnějších) jahod
3 vejce
150 g cukru krupice
100 g změklého másla
cca 320 g polohrubé mouky, dle hustoty
1 necelý balíček prášku do pečiva
vanilkové aroma

Postup přípravy receptu

  1. 250 gramů zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta (záleží na šťavnatosti jahod), aroma a prášek do pečiva. Dobře promícháme, vmícháme i tuhý sníh z bílků a na závěr i osušené celé menší jahody.

  2. Jahodové těsto nandáme do připravené formy na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí.

  3. Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!