Těstoviny s třemi druhy rajčat

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g rajčat odrůdy Primora (to jsou ta tmavá na foto)
1 menší bílá cibule
pár žlutých cherry rajčat
pár červených keříčkových rajčátek
2 stroužky česneku (nemusí být)
bylinky dle obliby - čerstvá bazalka a petrželka
sůl
olivový olej
těstoviny - já použila bucatini (2 porce)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata Primora nakrájíme na kousky, cibuli a ev. česnek najemno, dáme do kastrolu, trochu osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.

  2. Dáme vařit těstoviny.

  3. Podušená rajčata lehce proženeme tyčákem, nemusí být úplně najemno, do kastrolu ke směsi přidáme žlutá a červená rajčátka nakrájená na půlky, zvýšíme plamen a necháme chvíli odpařit tekutinu a prohřát přidaná rajčata. Vmícháme bylinky a můžeme podávat s uvařenými těstovinami. Na talíři zakápneme olivovým olejem. Můžeme posypat strouhaným parmezánem nebo pecorinem....ale není nutno, já tady ne...ale samozřejmě můžete, ale zrovna s touhle směsí různých rajčatových chutí si myslím, že není nutno....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!