Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 rolička již vyváleného listového těsta
1 tvaroh v alobalu (250 g), mohou být i 2 tvarohy, záleží na každém z nás
do jednoho tvarohu 1 lžíce mletého cukru + jeden žloutek
švestky podle potřeby a velikosti
Na drobenku:
250 g krupice
150 g mletého cukru
80 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozbalíme a i s papírem, ve kterém je zabalené, rozprostřeme na klasický plech.

  2. Tvaroh vyšleháme s cukrem a žloutkem a natřeme jej na plát listového těsta.

  3. Švestky omyjeme, přepůlíme a naskládáme na tvaroh tak, aby se pak daly krájet kostky.

  4. Z krupice, cukru a másla uděláme drobenku, kterou posypeme na koláč.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 35 minut, do zrůžovění drobenky a okrajů těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!