Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 rolička již vyváleného listového těsta
- 1 tvaroh v alobalu (250 g), mohou být i 2 tvarohy, záleží na každém z nás
- do jednoho tvarohu 1 lžíce mletého cukru + jeden žloutek
- švestky podle potřeby a velikosti
- Na drobenku:
- 250 g krupice
- 150 g mletého cukru
- 80 g másla
Postup Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozbalíme a i s papírem, ve kterém je zabalené, rozprostřeme na klasický plech.
Tvaroh vyšleháme s cukrem a žloutkem a natřeme jej na plát listového těsta.
Švestky omyjeme, přepůlíme a naskládáme na tvaroh tak, aby se pak daly krájet kostky.
Z krupice, cukru a másla uděláme drobenku, kterou posypeme na koláč.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 35 minut, do zrůžovění drobenky a okrajů těsta.