Krupice s vanilkovou smetanou a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml mléka
1 vanilkový lusk
35 g krupice z tvrdé nebo polotvrdé pšenice
50 g cukru
150 ml smetany ke šlehání
800 g červeného ovoce:
jahody
maliny
rybíz
borůvky
ostružiny

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nalijeme mléko. Rozřízneme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a vložíme i s luskem do mléka (pokud nemáme vanilkový lusk dáme vanilkový cukr a pak už nesladíme).

  2. Mléko přivedeme k varu, nasypeme krupici a potom cukr. Mícháme vařečkou a vše udržujeme asi 10 minut těsně pod bodem varu.

  3. Kastrůlek sejmeme ze sporáku a zakryjeme jej alobalem, aby se nevytvořil škraloup. Necháme vychladnout, pak přimícháme smetanu, odstraníme vanilkový lusk, kastrůlek zakryjeme pokličkou a dáme do chladničky.

  4. Očištěné ovoce rozdělíme do pohárů, doprostřed dáme krupicovou směs a ozdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!