Krkovice v cuketovém sosu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 silnější plátky vepřové krkovice (libovější)
50 g uzeného špeku
sůl
pepř mletý
1 velká cibule
500 g cukety (mladou neloupeme)
3 stroužky česneku
snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky krkovice osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku, do kterého jsme na dno nasypali jemně pokrájený uzený špek. Pak je zasypeme na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, hrubě nastrouhanou cuketou a přidáme i snítku tymiánu. Mírně osolíme, opepříme a pekáček zaklopíme.

  2. Vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a bez podlévání pečeme cca 50 minut. Pak odklopíme, vyndáme snítku tymiánu, plátky vytáhneme ode dna pekáčku nahoru na změklou cuketu s cibulí a česnekem, kterou promícháme a případně dle chuti ještě osolíme a opepříme.

  3. Je-li třeba, maličko podlijeme a plátky dopečeme v cuketovém sosu do barvy.

  4. Podáváme s bramborem, bramborovými knedlíky či noky, širokými nudlemi, špeclemi. Pokud zvolíme jako přílohu noky, nudle či špecle, můžeme je po uvaření se sosem rovnou promíchat a podávat takto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!