Krkovice v cuketovém sosu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 silnější plátky vepřové krkovice (libovější)
- 50 g uzeného špeku
- sůl
- pepř mletý
- 1 velká cibule
- 500 g cukety (mladou neloupeme)
- 3 stroužky česneku
- snítka tymiánu
Postup Krkovice v cuketovém sosu
Postup přípravy receptu
-
Silnější plátky krkovice osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku, do kterého jsme na dno nasypali jemně pokrájený uzený špek. Pak je zasypeme na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, hrubě nastrouhanou cuketou a přidáme i snítku tymiánu. Mírně osolíme, opepříme a pekáček zaklopíme.
Vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a bez podlévání pečeme cca 50 minut. Pak odklopíme, vyndáme snítku tymiánu, plátky vytáhneme ode dna pekáčku nahoru na změklou cuketu s cibulí a česnekem, kterou promícháme a případně dle chuti ještě osolíme a opepříme.
Je-li třeba, maličko podlijeme a plátky dopečeme v cuketovém sosu do barvy.
Podáváme s bramborem, bramborovými knedlíky či noky, širokými nudlemi, špeclemi. Pokud zvolíme jako přílohu noky, nudle či špecle, můžeme je po uvaření se sosem rovnou promíchat a podávat takto.