Vepřové ledvinky na chilli a fazolích

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g vepřových ledvinek
1 větší cibule
150 g uzené slaniny (nebo špeku)
sůl
pepř
kmín
mletá paprika
1 chilli paprička (může být i nadrcená sušená)
vývar
olej
ocet
mléko
1 plechovka červených fazolí
sojová omáčka
hladká mouka nebo solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Pak řádně propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme pánvičky. Nakrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším cedníku okapat.

  2. Na oleji orestujeme pěkně dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme pokrájenou zauzenou slaninu, znovu orestujeme a vložíme pokrájené ledvinky. Přisypeme koření (červenou sypkou papriku, kmín, pepř), zarestujeme a podlijeme vývarem.

  3. Dusíme doměkka (cca 35 minut.) Přidáme okapané červené fazole, chilli papričku a trochu sojové omáčky. Zahustíme solamylem nebo hladkou moukou podle potřeby a dál krátce povaříme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!