Vepřové ledvinky na chilli a fazolích
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 800 g vepřových ledvinek
- 1 větší cibule
- 150 g uzené slaniny (nebo špeku)
- sůl
- pepř
- kmín
- mletá paprika
- 1 chilli paprička (může být i nadrcená sušená)
- vývar
- olej
- ocet
- mléko
- 1 plechovka červených fazolí
- sojová omáčka
- hladká mouka nebo solamyl na zahuštění
Postup Vepřové ledvinky na chilli a fazolích
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Pak řádně propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme pánvičky. Nakrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším cedníku okapat.
Na oleji orestujeme pěkně dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme pokrájenou zauzenou slaninu, znovu orestujeme a vložíme pokrájené ledvinky. Přisypeme koření (červenou sypkou papriku, kmín, pepř), zarestujeme a podlijeme vývarem.
Dusíme doměkka (cca 35 minut.) Přidáme okapané červené fazole, chilli papričku a trochu sojové omáčky. Zahustíme solamylem nebo hladkou moukou podle potřeby a dál krátce povaříme. Podáváme s rýží.