Vepřové medailonky na hruškách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové panenky
- 2 hrušky
- 2 cibule
- 70 g sýru s modrou plísní
- máslo
- bílé víno
- vývar
- olej
- pepř
- sůl
Postup Vepřové medailonky na hruškách
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtrvtky.
Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne karamelizovat, zacákneme ji bílým vínem a necháme odpařit. Podlijeme trochou vývaru a vložíme do rozehřáté trouby.
Maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, potřeme olejem a opečeme na pánvi, asi 4 minuty z každé strany.
Když hrušky v troubě změknou, zasypeme je kostičkami sýra.
Na opečené medailonky také položíme plátek sýra a vložíme je k hruškovo cibulové směsi, aby se sýr roztekl.