Vepřové medailonky na hruškách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
2 hrušky
2 cibule
70 g sýru s modrou plísní
máslo
bílé víno
vývar
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtrvtky.

  2. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne karamelizovat, zacákneme ji bílým vínem a necháme odpařit. Podlijeme trochou vývaru a vložíme do rozehřáté trouby.

  3. Maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, potřeme olejem a opečeme na pánvi, asi 4 minuty z každé strany.

  4. Když hrušky v troubě změknou, zasypeme je kostičkami sýra.

  5. Na opečené medailonky také položíme plátek sýra a vložíme je k hruškovo cibulové směsi, aby se sýr roztekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!