Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu
Recepty, RybySuroviny
- 1/2 kg hejka (mořská štika)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- citronová šťáva
- 1/2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička hladké mouky
- bílé víno
- voda
- sůl
- 5 stonků čerstvého tymiánu
- lžíce másla
Postup Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Rybu nafiletujeme (nebo použijeme hotové filety), osolíme, opepříme, okmínujeme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme hodinku odležet (víc není nutné).
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Z obou stran rybu opečeme dozlatova, přendáme do zapékací či jiné tepluodolné nádoby a necháme na teple (např. v troubě na nejmenší výkon).
Ve výpeku osmažíme cibuli na půlkolečka do mírně zlatava, přidáme na plátky nakrájený česnek. Přidáme lžičku hladké mouky, orestujeme, zalijeme vodou a vínem. Přidáme lístečky tymiánu, chvilku necháme povařit, aby se mírně zredukovalo. Podle chuti dosolíme. Pak přihodíme lžíci chladného másla, necháme rozpustit, promícháme, vypneme sporák - máslo vše krásné zahustí. Podáváme s bramborovou kaší.