Kynuté koláčky ze zbylých bílků
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g másla
- 400 g polohrubé mouky
- 30 g droždí
- 1 lžíce cukru
- 4 lžíce mléka
- 3 vejce (sníh ze 3 bílků)
- sůl
Postup Kynuté koláčky ze zbylých bílků
Postup přípravy receptu
-
Vlahým mlékem zalijeme kvasnice a necháme vzejít.
Pak přidáme vše ostatní a zpracujeme. Nejprve to má konzistenci drobenky, ale sněhem se to spojí v těsto.
Přikryjeme folií a necháme několik hodin, nejlépe do druhého dne v lednici.
Pak těsto rozválíme na 2 mm, nakrájíme čtverečky, které plníme a tvoříme šátečky, nebo vyválíme na 3/4 cm a vykrájíme kolečka. Do středu dáme náplň, případně rozinky a zasypeme drobenkou.
Necháme asi 15 min dokynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dozlatova.