Chilli džem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 150 g červených chilli papriček (zbavených semen a porájených nahrubo)
- 150 g červených paprik (očištěných a nakrájených na kostky, papriky važte až po očištění)
- 1 kg želírovacího cukru
- 600 ml jablečného octa
- sůl (podle chuti)
Postup Chilli džem
Postup přípravy receptu
-
Sklenice i víčka prolijte vroucí vodou (ideálně přímo z varné konvice) a nechte je na čisté utěrce vychladnout.
Chilli papričky nasekejte nadrobno v kuchyňském robotu. Přidejte papriku a ještě promíchejte několika pulzy. Cukr zvolna a bez míchání zahřívejte s octem do rozpuštění. Přidejte směs chilli a paprik a přiveďte k varu. Zprudka 10 minut vařte, pokud chcete, osolte.
Sejměte z ohně a nechte asi třičtvrtě hodiny chladnout. Potom, máte-li pocit, že kousky chilli a paprik nejsou v želé stejnoměrně rozmístěny, zamíchejte.
Naplňte do připravených sklenic a uzavřete. Džem můžete zavařit, ale není to nutné.