Filé na zelenině vtlakovém hrnci MICROLINEz mikrovlnky
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 300 g rybího filé /4ks medailonků
- 250 g očištěných brambor /5ks menší velikosti
- 150 g žampionů /3ks
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 červené papriky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- trochu soli
- šťáva z 1/2 limetky nebo citronu
- 2 plátky másla cca 5mm silné
- čerstvá zelenina na ozdobu
- bylinky na posypání
Postup Filé na zelenině vtlakovém hrnci MICROLINEz mikrovlnky
Postup přípravy receptu
-
Zmrzlé filety opláchneme, lehce osolíme, pokapeme šťávou a necháme 2hodiny odstát.
Všechnu zeleninu si očistíme. Brambory nakrájíme na 5mm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky, česnek a žampiony na tenké plátky a čerstvou papriku na silnější proužky.
Filety papírovou utěrkou lehce osušíme a prudce v pánvi na másle po obou stranách osmahneme.
Na dno tlakového hrnce dáme brambory, mírně osolíme, poprášíme kmínem a na ně dáme filety včetně puštěné šťávy.
Hrnec uzavřeme a ventil na poklici nastavíme do polohy otevřeno. Hrnec vložíme do MW na 6minut a vlníme na 700W.
Mezitím si v pánvi na druhém plátku másla orestujeme žampiony, přidáme cibuli, česnek, špetku soli a pod poklicí chvilku podusíme.
Po zaznění zvukového signálu MW otevřeme, hrnec vytáhneme, přidáme podušené suroviny a zasypeme nakrájenou paprikou.
Hrnec opět uzavřeme a vlníme další 4minuty na 700W.
Po zaznění zvukového signálu ventil na poklici otočíme do polohy uzavřeno a necháme 3minuty odstát. Poté hotové jídlo naložíme na talíře, obložíme zeleninou, posypeme čerstvou bylinkou a podáváme.