Kuskus s krevetami, nebo brynzou
Recepty, RybySuroviny
- 150 g kuskusu
- 1 loupané předvařené krevety
- sůl
- 4 PL olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- naložené bílé cibulky
- naložené červená řepa
- naložená červená paprika
- směs oříšků
- brynza
- listový salát
Postup Kuskus s krevetami, nebo brynzou
Postup přípravy receptu
-
Kuskus nasypeme do mísy, osolíme a zalijeme vařící vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuskus. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Poté ho načechráme vidličkou. 2 PL olivového oleje smícháme s citronovou šťávou. Přidáme do kuskusu, promícháme a necháme schladnout.
Rozmražené krevety necháme pořádně vykapat a ještě je osušíme. Zbytek oleje si rozehřejeme na pánvi a zprudka krevety opečeme asi tak 3. min. Nakonec je mírně osolíme, necháme také schladnout.
Naloženou zeleninu necháme okapat. Máme-li kulatou řepu tak jí rozkrájíme. Oříšky nasekáme nahrubo a nasucho opražíme na pánvi.
Do vychladlého kuskusu vmícháme cibulky, červenou papriku. Na talíř si nandáme kuskus a doplníme ho krevetami, opraženými oříšky, červenou řepou a listovým salátem.
Druhá možnost je, že místo krevet nadrobíme brynzu.