Tři vejce do skla

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 vejce
sůl
pepř
máslo
čerstvě strouhaný křen,
rajčátka
šunka
opečený chléb apod

Postup přípravy receptu

  1. Do skleničky vyškrábneme ze skořápky vejce uvařená naměkko = bílek vařený, žloutek tekutý (3-4 minuty od vložení do vroucí vody), trošku ještě rozšťoucháme lžičkou, osolíme, opepříme, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme čerstvě strouhaným křenem a doplníme rajčátky, šunkou, opečeným bílým chlebem a pod. dle chuti.

  2. Pozn. Vejce na vaření musí mít pokojovou teplotu, pokud jsou z chladničky, vložte je do studené vody, přiveďte k varu, vařte maximálně minutu a zchlaďte. Měla by být akorát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!