Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g čirokové mouky (Adveni Medical)
- 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 120 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 1 hrnek jemně nastrouhané dýně hokkaidó
- 4 lžíce oleje
- 400 ml vody
Postup Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin ručním šlehačem vypracujeme těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut.
Hotový koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil. Povrch můžeme polít citronovou polevou (moučkový cukr + citronová šťáva), případně jen pocukrujeme. Před podáváním necháme alespoň šest hodin rozležet.