Dort ze tří druhů čokolády

Recepty, Dorty

Suroviny

75 g rozpuštěného másla
Rozdrcené sušenky (Lotus, tentokrát jsem použila Bebe máslové)
6 (3x2) vrchovaté lžiček syřidla
600 ml(3x200ml) smetany ke šlehání
600 ml(3x200ml) mléka (Pokaždé trošku odlijeme a rozpustíme v tom syřidlo)
200g hořké čokolády
200g mléčné čokolády
200g bílé čokolády
kakao (na zdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrtíme sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a vymačkáme je na dno dortové formy, dáme do lednice.

  2. Odlijeme trošku mléka (z těch 200ml) a rozpustíme v něm syřidlo.

  3. Do kastrolku zatím nalijeme smetanu, zbytek mléka a nalámeme hořkou čokoládu, po rozpuštění čokolády přidáme i syřidlo a přivedeme k varu.

  4. Tuto směs pak nalijeme do formy.

  5. To samé potom opakujeme s mléčnou čokoládou, kterou nalijeme jako druhou vrstvu, a s bílou, kterou nalijeme jako poslední.

  6. Dáme do lednice vychladnout a na závěr můžeme ozdobit kakaem. Myslím, že je možné to udělat i se želatinou, ale nemám s tím zkušenosti. Recept jsem si přivezla ze Španělska a tam používají cuajada tedy syřidlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!