Dort ze tří druhů čokolády
Recepty, DortySuroviny
- 75 g rozpuštěného másla
- Rozdrcené sušenky (Lotus, tentokrát jsem použila Bebe máslové)
- 6 (3x2) vrchovaté lžiček syřidla
- 600 ml(3x200ml) smetany ke šlehání
- 600 ml(3x200ml) mléka (Pokaždé trošku odlijeme a rozpustíme v tom syřidlo)
- 200g hořké čokolády
- 200g mléčné čokolády
- 200g bílé čokolády
- kakao (na zdobení)
Postup Dort ze tří druhů čokolády
Postup přípravy receptu
-
Rozdrtíme sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a vymačkáme je na dno dortové formy, dáme do lednice.
Odlijeme trošku mléka (z těch 200ml) a rozpustíme v něm syřidlo.
Do kastrolku zatím nalijeme smetanu, zbytek mléka a nalámeme hořkou čokoládu, po rozpuštění čokolády přidáme i syřidlo a přivedeme k varu.
Tuto směs pak nalijeme do formy.
To samé potom opakujeme s mléčnou čokoládou, kterou nalijeme jako druhou vrstvu, a s bílou, kterou nalijeme jako poslední.
Dáme do lednice vychladnout a na závěr můžeme ozdobit kakaem. Myslím, že je možné to udělat i se želatinou, ale nemám s tím zkušenosti. Recept jsem si přivezla ze Španělska a tam používají cuajada tedy syřidlo.