Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1/2 menší hlávky bílého zelí
- 2 cibule
- 1 měkčí větší pikantní klobása
- 100 g slaniny
- 3 stroužky česneku
- drcený kmín
- pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- olej
Postup Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem.
V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpečku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené.
K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200 C. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.