Orzo - těstovinová rýže s cizrnou, zeleninou a slaninou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstovin
- 300 g uvařené cizrny nebo 1 konzerva
- 350 g zeleniny (fazolové lusky, hrášek, mrkev apod)
- 150 g anglické slaniny
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- bylinková sůl
- bílý pepř
- cibulová nať
- hladkolistá petržel
Postup Orzo - těstovinová rýže s cizrnou, zeleninou a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.
Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.
Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s cizrnou, zeleninou a osmaženou slaninou.
Dochutíme solí, pepřem, zjemníme druhou lžící másla a na závěr vmícháme jemně pokrájenou cibulkovou nať a posypeme petrželkou.