Orzo - těstovinová rýže s cizrnou, zeleninou a slaninou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin
300 g uvařené cizrny nebo 1 konzerva
350 g zeleniny (fazolové lusky, hrášek, mrkev apod)
150 g anglické slaniny
2 lžíce másla
olivový olej
bylinková sůl
bílý pepř
cibulová nať
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.

  2. Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s cizrnou, zeleninou a osmaženou slaninou.

  4. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme druhou lžící másla a na závěr vmícháme jemně pokrájenou cibulkovou nať a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!