Medailonky na citronové trávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

150 g vepřová kýta nebo panenka
20 g bylinkové máslo
sůl
zelený pepř celý
bylinky
20 g máslo
pórek
citronová tráva

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na medailonky, potřeme bylinkovým máslem, lehce osolíme a necháme hodinu odpočinout při pokojové teplotě.

  2. Pár kuliček zeleného pepře dáme do hmoždíře a spolu s bylinkami utřeme na pastu.

  3. Citronovou trávu naklepeme paličkou na maso, zalijeme vařící vodou a necháme louhovat. Posléze scedíme.

  4. Pórek nakrájíme na jemné nudličky a orestujeme krátce na másle.

  5. Na horkou pánev dáme maso a opečeme. Hotové maso vyjmeme, na pánvi orestujeme pastu z bylinek, zalijeme odvarem z citronové trávy a přebytečnou vodu odvaříme, aby nám vznikla štáva.

  6. Na talíř dáme pórek, přidáme medailonky a přelijeme štávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!