Medailonky na citronové trávě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 150 g vepřová kýta nebo panenka
- 20 g bylinkové máslo
- sůl
- zelený pepř celý
- bylinky
- 20 g máslo
- pórek
- citronová tráva
Postup Medailonky na citronové trávě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na medailonky, potřeme bylinkovým máslem, lehce osolíme a necháme hodinu odpočinout při pokojové teplotě.
Pár kuliček zeleného pepře dáme do hmoždíře a spolu s bylinkami utřeme na pastu.
Citronovou trávu naklepeme paličkou na maso, zalijeme vařící vodou a necháme louhovat. Posléze scedíme.
Pórek nakrájíme na jemné nudličky a orestujeme krátce na másle.
Na horkou pánev dáme maso a opečeme. Hotové maso vyjmeme, na pánvi orestujeme pastu z bylinek, zalijeme odvarem z citronové trávy a přebytečnou vodu odvaříme, aby nám vznikla štáva.
Na talíř dáme pórek, přidáme medailonky a přelijeme štávou.