Netradiční švestkový koláč z Bebe sušenek
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 2/3 sklenky krupicového cukru
- 80 g hodně změklého másla
- 2 balení Bebe sušenek (260 g)
- 1 sklenka červeného vína (250 ml)
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžičky kakaa
- 1 lžička skořice
- 500 g švestek
- 2 lžíce mandlových lupínků
- 1 - 2 lžíce medu
Postup Netradiční švestkový koláč z Bebe sušenek
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme žloutky s cukrem a měkkým máslem do pěny. Bebe sušenky rozmixujeme nebo umeleme a zalijeme vínem. Promícháme a necháme nasáknout. Vlhkou směs sušenek přišleháme spolu s kypřícím práškem do vaječné hmoty. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh, který si ušleháme z bílků.
Těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny zamícháme dvě lžičky kakaa a do druhé vmícháme lžičku skořice.
Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy rozetřeme těsto ochucené kakaem. Na těsto naklademe poloviny švestek řeznou stranou dolů, posypeme mandlovými lupínky a lehce pokapeme medem. Na švestky stejnoměrně nalijeme skořicové těsto. Formu vložíme do trouby a při 180°C pečeme asi 40 minut. Před podáváním necháme koláč dobře vychladnout.