Švestkové řezy s tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Linecké těsto:
220 g hladké mouky
100 g změklého másla
50 g cukru moučka
1 vejce
1 vanilkový cukr
1/4 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Tvarohová náplň:
500 g tučného tvarohu ve vaničce
50 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
2 vejce
Ovoce:
rozpůlené a vypeckované švestky
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
50 g cukru krupice
50 g změklého másla
1/2 lžičky mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidáme vejce a zašleháme ho. V jiné míse smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva a tuto sypkou směs přidáme k máslové směsi. Rukama vypracujeme linecké těsto. Těsto natlačíme na dno a boky koláčové formy (průměr cca 26 cm, není nutné ji vymazávat, těsto je mastné dost) a dáme na chvilku do lednice. Troubu nastavíme na 180 °C.

  2. Připravíme tvarohovopu náplň. Do mísy dáme všechny ingredience a důkladně všechno promícháme. Náplň nalijeme na vychlazené těsto a celý koláč poklademe švestkami, řeznou stranou nahoru.

  3. Koláč nakonec posypeme drobenkou a dáme péct do trouby na 50 - 60 minut. Tvaroh začne zvedat těsto od krajů nahoru, až se začne zvedat i střed, koláč je hotový.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!