Bramborové švestkové knedlíky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto:
- 1 sáček bramborových knedlíků v prášku
- 250 ml vody
- 1 vejce
- Dále:
- 250 g švestek
- 50 g moučkového cukru
- 2 PL másla - rozpuštěné
- 50 g nastrouhaného perníku
- trocha maizeny
- sůl
- voda na vaření knedlíčků
Postup Bramborové švestkové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme těsto dle návodu na bramborové mouce, kromě vody přidáme vajíčko a vypracujeme v těsto. Na maizenou posypaném vále připravíme jakési válečky a z nich odkrajujeme cca 2cm silné proužky, které rozválíme na silnější placky.
Švestky omyjeme, osušíme, vypeckujme. Na každou placku dáme jednu celou švestku a vytvarujeme do koule.
V hlubokém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu a opatrně do ní vloíme knedlíčkové koule, vaříme do doby, než začnou vyplavou nahoru, cca 20-22 minut.
Vyndáme z vody a necháme na chvilku vychladnout, na talíři posypeme nastrouhaným perníkem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.