Bramborové švestkové knedlíky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
1 sáček bramborových knedlíků v prášku
250 ml vody
1 vejce
Dále:
250 g švestek
50 g moučkového cukru
2 PL másla - rozpuštěné
50 g nastrouhaného perníku
trocha maizeny
sůl
voda na vaření knedlíčků

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme těsto dle návodu na bramborové mouce, kromě vody přidáme vajíčko a vypracujeme v těsto. Na maizenou posypaném vále připravíme jakési válečky a z nich odkrajujeme cca 2cm silné proužky, které rozválíme na silnější placky.

  2. Švestky omyjeme, osušíme, vypeckujme. Na každou placku dáme jednu celou švestku a vytvarujeme do koule.

  3. V hlubokém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu a opatrně do ní vloíme knedlíčkové koule, vaříme do doby, než začnou vyplavou nahoru, cca 20-22 minut.

  4. Vyndáme z vody a necháme na chvilku vychladnout, na talíři posypeme nastrouhaným perníkem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!