Pečené krůtí krky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 pěkné krůtí krky
- 1 PL celého kmínu
- 2 PL drceného kmínu
- 1 KL černého pepře
- 2 chilli papričky (nemusí být)
- 2 velké cibule
- 7 stroužků česneku
- sůl dle chuti
- 1,5 dcl vína (lze nahradit jen vodou)
- voda na podlití
- tuk do pekáče
Postup Pečené krůtí krky
Postup přípravy receptu
-
Ve vhodné misce smícháme koření a 3 stroužky prolisovaného česneku. Doporučuji dle chuti každého, takže klidně začínejte s malým množstvím, směs musí pokrýt krky. Ale musí vám ta směska chutnat.
Krky poctivě natřeme směskou a odložíme.
Cibuli nakrájíme na hrubé tedy větší kusy, zbylé 4 stroužky česneku na plátky. Na zvoleném tuku necháme rozvonět, jen velmi mírně, neb chvíli potrvá, než se opeče maso.
Prudce restujeme krky a podlijeme vodou. Pečeme v zakrytém pekáči. Jelikož já peču nyní jen v elektrickém pekáčku ETA, kde jsou stupně od 1-5, tak jen odhaduji, že to bylo cca 190-200°C 30 minut, pak jsem obrátila, snížila asi na 180°C a dopékala dalších 30 minut. Zhruba po každých 10 minutách poléváme výpekem, případně doplníme vodou. Na konci můžeme podlít vínem,ale není to nutné.
Maso by mělo být již měkké, takže krky vyndáme a šťávu rozmixujeme, já už nezahušťovala, dle nás byla akorát. Dochutíme.
Příloha: těstoviny, ale i rýže, brambory.