Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Recepty, OstatníSuroviny
- 8 ks opravdu kvalitních špekáčků
- 500 g kysaného zelí
- 300 ml světlého slabšího piva
- 2 cibule
- konzerva sekaných rajčat
- lžíce hořčice
- lžička cukru
- chilli pasta podle chuti
- pepř
- sůl podle potřeby
Postup Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a nakrájíme zářezy. Cibuli nakrájíme na proužky. Rajčata smícháme s hořčící, pivem, cukrem a chilli.
Na dno pekáčku dáme lehce vymačkané zelí, a polovinou cibule. Uložíme špekáčky, zalijeme rajčaty s pivem a zasypeme zbytkem cibule.
Pečeme při 200 st. zkraje přikryté. Po 15 minutách odkryjeme a dopečeme do křupava, a až omáčka lehce zhoustne. Podáváme s čerstvým, nejlépe domácím chlebem.