Dvojbarevný koláč s tvarohem a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto drobenkové:
15 dkg másla
1/2 lžičky prášku do pečiva
12 dkg cukru moučky
2 lžíce kakaa
30 dkg hladké mouky
Náplň:
20 dkg tvarohu
5 dkg másla
1 žloutek
citronová kůra
12 dkg cukru moučky
1/2 pudinkového prášku
2 hrušky nakrájené na plátky
rozinky
Světlé těsto:
3 žloutky
sníh z 3 bílků osolený
15 dkg cukru krystal
25 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce oleje
oříšky
kousky čokolády
nastrouhaná citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Tmavé drobenkové těsto nasypeme na malý plech (vyložený vymaštěným pečícím papírem). Nakrájíme hrušky na plátky.

  2. Ušleháme řídký tvaroh se všemi surovinami, natřeme na tmavé těsto, nakrájené hrušky poklademe na tvarohovou náplň. Vše pečeme v předehřáté troubě na 180 st. C (asi15 min.).

  3. Ušlehaný sníh zamícháme do žloutků ušlehaných s cukrem, moukou, práškem a olejem. Těsto natřeme na předpečený korpus s tvarohem, nahoru posypeme oříšky a kousky čokolády. Pečeme dohromady ještě 10-15 min. Po vychladnutí pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!