Dvojbarevný koláč s tvarohem a ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Tmavé těsto drobenkové:
- 15 dkg másla
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 12 dkg cukru moučky
- 2 lžíce kakaa
- 30 dkg hladké mouky
- Náplň:
- 20 dkg tvarohu
- 5 dkg másla
- 1 žloutek
- citronová kůra
- 12 dkg cukru moučky
- 1/2 pudinkového prášku
- 2 hrušky nakrájené na plátky
- rozinky
- Světlé těsto:
- 3 žloutky
- sníh z 3 bílků osolený
- 15 dkg cukru krystal
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje
- oříšky
- kousky čokolády
- nastrouhaná citronová kůra
Postup Dvojbarevný koláč s tvarohem a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Tmavé drobenkové těsto nasypeme na malý plech (vyložený vymaštěným pečícím papírem). Nakrájíme hrušky na plátky.
Ušleháme řídký tvaroh se všemi surovinami, natřeme na tmavé těsto, nakrájené hrušky poklademe na tvarohovou náplň. Vše pečeme v předehřáté troubě na 180 st. C (asi15 min.).
Ušlehaný sníh zamícháme do žloutků ušlehaných s cukrem, moukou, práškem a olejem. Těsto natřeme na předpečený korpus s tvarohem, nahoru posypeme oříšky a kousky čokolády. Pečeme dohromady ještě 10-15 min. Po vychladnutí pocukrujeme.