Pivní guláš s houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,75 kg vepřové kýty
0,5 kg hovězího masa
(když máme, můžeme do guláše dát i zvěřinu, víc masa víc chuti, mohou se přidat i kosti, guláš bude chutnější)
200 g hub
sádlo
12 středních brambor (8 brambor nakrájet, 4 nastrouhat)
6 cibulí
6 rajčat (můžeme je před nakrájením spařit a oloupat)
6 paprik
6 stroužků česneku
1 pivo
1 lžíce hořčice
150 g rajčatového protlaku
červená paprika
sůl
mletý pepř
pálivá paprika anebo chilli
mletý kmín
2 bujóny (když použijeme kosti, nejsou bujony nutné)
koření na guláš (mně chutná Kotanyi)
5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájame nadrobno cibuľu, očistíme zemiaky, cesnak, papriku, rajčiny a mäso nakrájame na kocky.

  2. Na masti osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme hovädzie mäso,hríby, posolíme a smažíme. Keď mäso pustí šťavu, pridáme koreniny. Keď sa voda vyparí, pridáme papriku a rajčiny. Po chvíli miešania zalejeme vriacou vodou (vhodíme kosti) a varíme. Keď hovädzie mäso trocha zmäkne, pridáme bravčové mäso, horčicu, trocha piva a varíme, kým nieje mäso uvarené (cca 1,5 hod.).

  3. Nasypeme zemiaky, pridáme rajčinový pretlak, nalejeme zbytok piva a dolejeme vodu. Po 10 minutách pridáme nastrúhané zemiaky a priebežne miešame, aby guláš neprihorel. Ak sme nedali kosti, môžeme vhodiť bujóny. Keď guláš zhustne a je skoro hotový, pridáme nastrúhaný cesnak a dochutíme. Podávame s chlebom. Vrch môžeme posypať troškou čerstvej cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!