Opečené tofu na fazolkách
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 uzené tofu
- 1 konzerva žampiónů
- 1 konzerva fazolových lusků
- 1/2 salátové okurky
- 1/2 pórku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 l zeleninového vývaru, nebo vody
- 3 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 2-3 lžičky kukuřičného škrobu
- olej na smažení
- sůl
Postup Opečené tofu na fazolkách
Postup přípravy receptu
-
Tofu nakrájíme na plátky a na oleji ho z obou stran opečeme.
Na jiné pánvi na oleji krátce osmahneme žampióny zalité sójovou omáčkou.
Pak přidáme opečené tofu, nakrájenou okurku na proužky, pórek a část vody, nebo vývaru. Obsah pánve nemícháme.
Na povrch vyklopíme fazolové lusky a vše necháme asi 5 min.povařit. Přidáme sůl a kmín.
Do pánve dolijeme zbylý vývar, nebo vodu a škrob rozmíchaný v trošce vody.
Ani teď nemícháme, jen lehce protřeseme pánví a necháme omáčku zhoustnout.