Opečené tofu na fazolkách

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 uzené tofu
1 konzerva žampiónů
1 konzerva fazolových lusků
1/2 salátové okurky
1/2 pórku
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 l zeleninového vývaru, nebo vody
3 lžíce kvalitní sójové omáčky
2-3 lžičky kukuřičného škrobu
olej na smažení
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na plátky a na oleji ho z obou stran opečeme.

  2. Na jiné pánvi na oleji krátce osmahneme žampióny zalité sójovou omáčkou.

  3. Pak přidáme opečené tofu, nakrájenou okurku na proužky, pórek a část vody, nebo vývaru. Obsah pánve nemícháme.

  4. Na povrch vyklopíme fazolové lusky a vše necháme asi 5 min.povařit. Přidáme sůl a kmín.

  5. Do pánve dolijeme zbylý vývar, nebo vodu a škrob rozmíchaný v trošce vody.

  6. Ani teď nemícháme, jen lehce protřeseme pánví a necháme omáčku zhoustnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!