Teplý bramborový salát s vaječným svítkem
Recepty, SalátyPostup Teplý bramborový salát s vaječným svítkem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory ve slupce – asi tolik, kolik bychom jich vařili pro normální přílohu. Brambory nesmí být převařené, jen jako na salát (když vařím brambory ve slupce, vodu hodně osolím a přidám lžíci octa, pak zaručeně neprasknou).
Pak je oloupeme, nakrájíme na plátky, posolíme, nasypeme na ně na drobno nakrájenou cibuli a pepř. Do hrníčku dáme ocet a trochu vody, jen tolik, aby zředila nálev na ostrost vinného octa, pokropíme je a promícháme. Mísu přikryjeme a necháme v teple.
Počkáme, až jsou dosmažené řízky (nebo něco jiného), čistý tuk bez drobků slijeme na jinou pánev, znovu postavíme na zdroj tepla a do horkého omastku nalijeme zbylá vejce z obalování. Je dobře již předem s tím počítat a dát na obalování vajec víc než normálně. Z vejce se stane nafouklý svítek, který v rozpáleném tuku zezlátne. Sundáme pánev z ohně, dvěma vidličkami roztrháme vejce na malé kousky, vsypeme do odstavených brambor a promícháme.