Teplý bramborový salát s vaječným svítkem

Recepty, Saláty

Suroviny

cca 500 g brambor
1 cibule
5 lžic octa
5 lžic vody
sůl
pepř
2 vejce
přepuštěné máslo
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce – asi tolik, kolik bychom jich vařili pro normální přílohu. Brambory nesmí být převařené, jen jako na salát (když vařím brambory ve slupce, vodu hodně osolím a přidám lžíci octa, pak zaručeně neprasknou).

  2. Pak je oloupeme, nakrájíme na plátky, posolíme, nasypeme na ně na drobno nakrájenou cibuli a pepř. Do hrníčku dáme ocet a trochu vody, jen tolik, aby zředila nálev na ostrost vinného octa, pokropíme je a promícháme. Mísu přikryjeme a necháme v teple.

  3. Počkáme, až jsou dosmažené řízky (nebo něco jiného), čistý tuk bez drobků slijeme na jinou pánev, znovu postavíme na zdroj tepla a do horkého omastku nalijeme zbylá vejce z obalování. Je dobře již předem s tím počítat a dát na obalování vajec víc než normálně. Z vejce se stane nafouklý svítek, který v rozpáleném tuku zezlátne. Sundáme pánev z ohně, dvěma vidličkami roztrháme vejce na malé kousky, vsypeme do odstavených brambor a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!