Zapečené gnocchi s lososem, špenátem a lilkem

Recepty, Ryby

Suroviny

150 g uzeného lososa
1 jarní cibulka
1 bílý jogurt
máslo
sůl
pepř
100 ml bílého vína
1/4 pokrájeného a vypoceného lilku
150 g čerstvého špenátu
strouhaný sýr
1 balíček Gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvařím podle návodu.

  2. Slijeme,osušíme a vložím do zapékací misky.

  3. Plátky uzeného lososa pokrájíme na nudličky.

  4. Lilek oloupeme, pokrájíme na malé kousky a necháme vypotit. Špenát omyjeme, vypereme a necháme okapat. Odcezený špenát pokrájíme na malé kousky.

  5. Cibulku nakrájíme i s natí na jemno, osmahneme na másle a podlijeme vínem.

  6. Přidáme lososa, vypocený pokrájený lilek, špenát a chvíli podusíme.

  7. Vmícháme bílý jogurt /nebo zakysanou smetanu/ a zamícháme. Osolíme opepříme.

  8. Gnocchi přelijeme v zapékací misce omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéci do vyhřáté trouby pod gril do zlatavé barvy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!