Zapečené gnocchi s lososem, špenátem a lilkem
Recepty, RybySuroviny
- 150 g uzeného lososa
- 1 jarní cibulka
- 1 bílý jogurt
- máslo
- sůl
- pepř
- 100 ml bílého vína
- 1/4 pokrájeného a vypoceného lilku
- 150 g čerstvého špenátu
- strouhaný sýr
- 1 balíček Gnocchi
Postup Zapečené gnocchi s lososem, špenátem a lilkem
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi uvařím podle návodu.
Slijeme,osušíme a vložím do zapékací misky.
Plátky uzeného lososa pokrájíme na nudličky.
Lilek oloupeme, pokrájíme na malé kousky a necháme vypotit. Špenát omyjeme, vypereme a necháme okapat. Odcezený špenát pokrájíme na malé kousky.
Cibulku nakrájíme i s natí na jemno, osmahneme na másle a podlijeme vínem.
Přidáme lososa, vypocený pokrájený lilek, špenát a chvíli podusíme.
Vmícháme bílý jogurt /nebo zakysanou smetanu/ a zamícháme. Osolíme opepříme.
Gnocchi přelijeme v zapékací misce omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéci do vyhřáté trouby pod gril do zlatavé barvy a podáváme.