Krevetové risoto
Recepty, RybySuroviny
- 250 g malých mražených krevet (z Alberta)
- 5 vajec
- slunečnicový olej
- hrst mražené kukuřice
- hrst mraženého hrášku
- hrst mražené baby mrkve
- 1 lžička práškového česneku
- 1 lžička práškové cibule
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky černého pepře
- špetka soli
- sezamová semínka
- Rýže:
- 100 g rýže
- 1 bobkový list
- 1/2 bíle cibule
- 1 lžička kari
- 4 hřebíčky
- sůl
- 1 lžička másla
- Omáčka:
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1/2 lžíce sezamového oleje
- 2 stroužky česneku - prolisovaného
- 1 lžíce zázvoru
Postup Krevetové risoto
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi deseti minutami ve studené vodě.
V horké osolené vodě uvaříme zeleninu. Na oleji krevety rychle opečeme do růžova a vyndáme z pánve. Do zbylého oleje přidáme vejce a připravíme je stejně jako míchaná. Přidáme zeleninu a rýži, dobře promícháme. nakonec zalijeme omáčkou a pár minut za stálého míchání necháme chutě sloučit. Podávala jsem hned a ještě jsem mírně posypala sezamovými semínky.