Čokoládové srdce
Recepty, DortySuroviny
- 4 vejce
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- nastrouhaná čokoladá na vaření
- Na krém:
- Nutela
- 1/2 másla
- vanilkový cukr
- nugátová čokoláda
- čerstvé jahody
- lístky máty
- bílá čokoláda
- čokoláda na vaření
- kousek másla na rozpuštění
Postup Čokoládové srdce
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a dvěma lžícema kakaa. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat), poté přidáme na hrubo nastrouhanou čokoládu. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Pečeme 40 minut na 180 stupňů.
Krém - vyšlehat máslo s vanilk. cukrem a zašlehat nutelu.
Korpus rozkrojíme na tři díly, promažeme jahodovou marmeládou, krémem, poklademe jahody na každé patro nasypeme jako bonus na kousky nakrájenou polovinu nugátové čokolády.
Druhá polovina nugátové čokolády se rozpustí s hořkou čokoládou a kouskem násla, dort se potom zalije a dozdobí mašlí, jahodama, čokohoblinami které jsme vytvořili z bílé čokolády (škrabkou).
No a já jsem ještě na kousek modelovací hmoty napsala Dušánek 25.