Nudle s mibunou, zkrátka mibudle:-)

Recepty, Těstoviny

Suroviny

miska mibuny(čerstvých nebo mražených listů viz. odkaz v poznámce)
1 vejce
lžíce oleje
polohrubá mouka podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Mibunové listy opereme,na cedníku spaříme horkou vodou a necháme okapat.

  2. Poté je najemno posekáme nebo rozmixujeme, přidáme vejce, sůl, olej a tolik mouky, aby vzniklo tužší nudlové těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, potom dotenka rozválíme a vzniklé placky dáme na utěrku oschnout.

  3. Zavadlé placky krájíme nožem na libovolně široké nudle (nebo jiné oblíbené tvary). Ty buď dosušíme a uskladníme v uzavřené nádobě nebo hned vaříme v osolené vodě doměkka.

  4. Podáváme jako vložku do asijských polévek (jako já dnes) nebo jako samostatné jídlo s různými omáčkami, masem...zkrátka jako kterékoliv jiné těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!